høystaalet tekst i jpeg

I OG RUNDT HØYSTÅLET kan man oppleve hele prosessen fra sau til ullvare.
Her kan man oppleve sauene, ullklipping, produksjon av ullvarer og så få se og kjenne på de lekre ferdige produktene.
Ull -og håndverkskurs planlegges.
Avhengig av årstiden vi man kunne oppleve ulike stemninger og stadier i sauenes liv. Hele vinteren er de hjemme og spiser fritt av den siloen de måtte ønske. De fores med høy og silo fra oktober til mai ca.
Nå i desember er det parring og de voksne sauene er sammen med væren.
De klippes og uten ull på kroppen får de et par uker inne i fjøset før de kan vandre ut og inn som de pleier.

I april - mai er det lamming. Noen lammer ute andre inne.
Når beitet oppe i lia på oversiden av veien er bra og lammene med mødrene er godt i gjenge med hverandre slippes de ut og kan vandre der til høsten. Vi besøker dem jevnlig og ser til at de har det bra, gir dem noen tørre brødskorper osv.

I slutten av september / oktober er det slaktetid og da må de fleste av de vakre unge guttene kjøres over skaret til Horns slakteri. 10 minutters kjøretur. Noen jentesauer plukkes også ut til slakt.

I vinter har vi 42 vinterfora sau av rasen Gammelnorsk Sau, også kalt villsau.
20160819_172057
Utmarksbeite



L1000094

Innmarksbeite

DSC06645


L1020636
Ute på vinteren

hønsehus
Vedskjulet

DSC09783
Lamming i april og mai.